Лидерът на КНДР Ким Чен Ун е обещал, че повече няма

...
Лидерът на КНДР Ким Чен Ун е обещал, че повече няма
Коментари Харесай

Ким Чен Ун обеща да не буди повече президента на Южна Корея с ракети

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун е заречен, че повече няма да буди президента на Южна Корея Мун Дж Ин с ракетни опити, които северокорейската страна нормално извършваше рано заран. Това заяви на брифинг представителят на президента на Република Корея Юн Йон Чан, представен от Българска телеграфна агенция.

" Ким Чен Ун сподели на президента Мун, че е чувал, че той постоянно става доста рано заран поради ракетните тествания на Севера и даде обещание, че повече няма да тревожи съня му ", сподели прессекретарят, представен от ТАСС.

Днес в пограничното населено място Панминжчон се организира историческа среща сред водачите на Северна и Южна Корея като част от почналия през последните месеци развой по стопляне на връзките сред двете съседски страни.

В делегацията е включена и сестрата на Ким Чен Ун - Ким Йо Чен. По време на формалните диалози тя е прдложила да се форсира обединяването на двете Кореи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това изявление било посрещнато с утвърдителен смях от всички присъстващи на преговорната маса.

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин на собствен ред е предложил да бъдат свързани железниците на двете страни, тъй като това би осигурило значителен принос към икономическото съдействие.

Проектът за междукорейска жп линия е обсъждан от управленията на двете страни и по-рано, само че към момента не е сбъднат. Той планува в бъдеще и свързване на корейските железници с съветската Транссибирска жп автомагистрала, което ще даде опция товари от Корейския полуостров да се доставят в Европа доста по-бързо, разяснява ТАСС.

Предложението на Ким Чен Ун президентът на Юга Мун Дже  Ин да прекрачи демаркационната линия и да стъпи на севернокорейска земя, бе направено непринудено, осведоми представителят на южнокорейския водач.

" Щом Ким Чен  Ун мина откъм южнокорейската страна на границата, президентът Мун запита риторично по кое време ще може и той да стъпи в Северна Корея. Ким Чен Ун отговори незабавно: " Може би веднага " и хвана президента за ръка с покана да го последва оттатък демаркационната линия ", уточни той.

Южнокорейският президент го стори без съмнение, след което двамата държавни водачи известно време позираха пред камерите, стоешком към този момент в севернокорейската част на зоната.

Лидерът на КНДР призна на границата пред южнокорейския си сътрудник, че е впечатлен от срещата с него на " сходно историческо място ". " Много се веселя на тази среща, не можах да сдържа своя възторг. Много съм впечатлен, че се срещнахме на сходно историческо място и че президентът Мун дойде тук, с цел да ме посрещне персонално на демаркационната линия ", цитира негови думи телевизия Ен Ейч Кей.

Мун Дже-ин съобщи на собствен ред, че " това е доста смела стъпка " от страна на севернокорейския водач, " ознаменувал с появяването си този исторически миг ", прибавя ТАСС.

Очаквайте подробности
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР